Domácí kremrole

Křupavé tyčinky z listového těsta plněné lehkou sněhovou náplní jsou oblíbeným občerstvením na svatbách a různých oslavách. Tento recept vám usnadní přípravu…
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
1 kg hladké mouky
750 g másla (zmraženého)
2 vejce
2 lžíce octu
2 lžičky soli
Náplň
6 bílků
480 g cukru moučka
Dále
vajíčko na potírání
Postup vaření podle receptu
Do větší mísy na zadělávání nasypeme mouku, do ní nastrouháme zmražené máslo a při strouhání směs s moukou mícháme, aby se neslepila.
Do odměrky nejprve dáme vejce, přidáme ocet a sůl a nalijeme studenou vodu až do objemu 500 ml. Směs přeneseme do mísy, nejdříve promícháme vařečkou a pak vyklopíme na pracovní plochu, kde ji zpracujeme rukama. Je důležité těsto příliš dlouho nehnětat, aby se máslo nezačalo rozpouštět a těsto se nelepilo, což není žádoucí.
Rozdělíme těsto na čtyři části, zabalíme je do sáčku a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Následně vyválíme placku silnou asi 3 mm, potřeme ji vejcem a pomocí rádla nakrájíme pruhy široké přibližně 2,5-3 cm a dlouhé asi 25-30 cm.
Kousek másla si promneme v rukou a následně potřeme máslem každou trubičku. Těsto obtočíme kolem formiček, začínáme od užší části, a pak je umístíme na plech pokrytý pečicím papírem.
Pečeme při teplotě 190 °C přibližně 20 minut. Poté necháme mírně vychladnout a vyjmeme z formiček.
Náplň připravíme tak, že bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni, dokud neztuhnou. Nejprve bílky lehce vyšleháme do střední tuhosti, poté je umístíme do vroucí lázně a přidáme cukr. Následně šleháme přibližně 15 minut, až zhoustnou.
Sníh by měl být tuhý a formovat špičky. Poté ho odstavíme z tepla a šleháme, dokud nevychladne. Následně naplníme kremrolky pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí kremrole
Domácí kremrole jsou oblíbeným sladkým dezertem, který potěší každého milovníka pečiva. Tento lahodný zákusek se skládá z křehkého těsta stočeného do tvaru trubiček, které se pečou do zlatova. Uvnitř se nachází jemný krém, často z mascarpone nebo šlehačky, který dodává kremrolím jejich neodolatelnou chuť. Před podáváním se obvykle posypou moučkovým cukrem, což jim dodává elegantní vzhled. Domácí kremrole jsou perfektní volbou pro sváteční chvíle i běžné mlsání.