Domácí kremrole

Domácí kremrole
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Křupavé tyčinky z listového těsta plněné lehkou sněhovou náplní jsou oblíbeným občerstvením na svatbách a různých oslavách. Tento recept vám usnadní přípravu…

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
1 kg hladké mouky
750 g másla (zmraženého)
2 vejce
2 lžíce octu
2 lžičky soli
Náplň
6 bílků
480 g cukru moučka
Dále
vajíčko na potírání

Postup vaření podle receptu

Do větší mísy na zadělávání nasypeme mouku, do ní nastrouháme zmražené máslo a při strouhání směs s moukou mícháme, aby se neslepila.

Do odměrky nejprve dáme vejce, přidáme ocet a sůl a nalijeme studenou vodu až do objemu 500 ml. Směs přeneseme do mísy, nejdříve promícháme vařečkou a pak vyklopíme na pracovní plochu, kde ji zpracujeme rukama. Je důležité těsto příliš dlouho nehnětat, aby se máslo nezačalo rozpouštět a těsto se nelepilo, což není žádoucí.

Rozdělíme těsto na čtyři části, zabalíme je do sáčku a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Následně vyválíme placku silnou asi 3 mm, potřeme ji vejcem a pomocí rádla nakrájíme pruhy široké přibližně 2,5-3 cm a dlouhé asi 25-30 cm.

Kousek másla si promneme v rukou a následně potřeme máslem každou trubičku. Těsto obtočíme kolem formiček, začínáme od užší části, a pak je umístíme na plech pokrytý pečicím papírem.

Pečeme při teplotě 190 °C přibližně 20 minut. Poté necháme mírně vychladnout a vyjmeme z formiček.

Náplň připravíme tak, že bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni, dokud neztuhnou. Nejprve bílky lehce vyšleháme do střední tuhosti, poté je umístíme do vroucí lázně a přidáme cukr. Následně šleháme přibližně 15 minut, až zhoustnou.

Sníh by měl být tuhý a formovat špičky. Poté ho odstavíme z tepla a šleháme, dokud nevychladne. Následně naplníme kremrolky pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí kremrole

Domácí kremrole jsou oblíbeným sladkým dezertem, který potěší každého milovníka pečiva. Tento lahodný zákusek se skládá z křehkého těsta stočeného do tvaru trubiček, které se pečou do zlatova. Uvnitř se nachází jemný krém, často z mascarpone nebo šlehačky, který dodává kremrolím jejich neodolatelnou chuť. Před podáváním se obvykle posypou moučkovým cukrem, což jim dodává elegantní vzhled. Domácí kremrole jsou perfektní volbou pro sváteční chvíle i běžné mlsání.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (32 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: sváteční / nedělní, česká, slovenská, pečení, moučníky, náročné, náročný, ostatní, dětská oslava, večírky a oslavy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí kremrole.

Přidat komentář