Broskvovo - tvarohová buchta - plech

Broskvovo - tvarohová buchta - plech
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Směsíme vejce, olej, jogurty a cukr, poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Jakmile je těsto hustší, přilijeme šťávu z kompotu. Těsto pak rozetřeme na…

Ingredience aneb co potřebujete

15 dkg hladké mouky
15 dkg polohrubé mouky
15 dkg cukru
2 bílé jogurty (150g)
3 celá vejce
100 ml oleje
vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva

plechovka broskví

2 měkké tvarohy
sáček vanilkového pudinku
1 vejce
moučkového cukru (dle chuti)

Postup vaření podle receptu

Spojíme vejce, olej, jogurty a cukr, a poté přimícháme mouku a prášek do pečiva.

Pokud je těsto hustší, přidáme do něj šťávu z kompotu.

Těsto rozprostřeme na plech, který jsme vymazali a vysypali, a na něj umístíme čtvrtky broskví.

V míse smícháme tvaroh s cukrem, pudinkem a vejcem podle vlastní chuti, jak moc máme rádi sladké. Poté naplníme tvaroh do sáčku a kolem broskví ho nastříkáme.

Pečeme v horkovzdušné troubě na 175 °C přibližně 20 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Broskvovo - tvarohová buchta - plech

Broskvovo-tvarohová buchta je lahodný dezert, který potěší každého milovníka sladkého pečení. Hlavními ingrediencemi jsou šťavnaté broskve a krémový tvaroh, které dohromady vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Buchta je jednoduchá na přípravu a jejím pečením naplníte domácnost příjemnou vůní. Podávejte ji teplou nebo vychladlou, s posypem cukru nebo šlehačkou. Tato buchta je ideální volbou na rodinné oslavy nebo jako dezert k odpolední kávě. Připravte si ji na plechu a užijte si skvělý zákusek s přáteli a rodinou!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (27 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: ovoce, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, moučníky, sladké, řezy s ovocem, bublaniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Broskvovo - tvarohová buchta - plech.

Přidat komentář