Bílková poleva na perníčky

Pokud máte rádi vánoční perníčky, ale zdobení vám nejde a poleva se nedaří, letos to můžete změnit. Připravili jsme pro vás skvělý recept na bílkovou polevu…
Ingredience aneb co potřebujete
1 bílek
10 lžic moučkového cukru (mírně navršených)
1 lžička citronové šťávy
1 lžička bramborového škrobu
Postup vaření podle receptu
Vejce ušleháme do misky a odstraníme z něj "poutka". Cukr prosejeme přes velmi jemné síto, přidáme citron a šleháme na nejvyšší rychlost, dokud bílek nezhoustne.
Do směsi následně prosejeme škrob a důkladně mícháme, dokud nevznikne pevná hmota. Jestliže máme větší bílek, přidáme cukr; pokud je směs příliš hustá, přidáme citronovou šťávu. Správně hustá poleva by měla na metlách šlehače držet špičky a neměla by stékat.
Pro zdobení je nejlepší využít igelitové pytlíky. Abychom si usnadnili plnění polevy, postavíme sáček do vyšší nádoby a naplníme ho. Pokud chceme polevu obarvit, stačí přidat barvu do sáčku, uzavřít ho a promíchat rukou.
Nejprve si připravíme sáček tak, že na jeho rohu uděláme nůžkami řez. Pokud budeme malovat větší plochy, nejprve načrtneme obrys, necháme ho mírně zaschnout a poté vyplníme střed.
Pokud nám zůstane poleva, vložíme ji zpátky do sáčku, potom ji dáme do vyšší nádoby a uložíme ji do chladu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bílková poleva na perníčky
Bílková poleva na perníčky je tradičním zdobením, které dodává těmto oblíbeným vánočním laskominám krásný a elegantní vzhled. Tato poleva se vyrábí z vyšlehaných bílků a cukru, což zajišťuje její pevnost a lesk. Po zaschnutí zůstává bíková poleva tvrdá, což je ideální pro zdobení perníčků různými tvary a vzory. Kromě estetiky také poskytuje jedinečnou sladkou chuť, která doplňuje kořeněné perníčky. Je ideální volbou pro vánoční pečení a rodinné oslavy.