Ananasový pudinkový moučník

Ananasový pudinkový moučník
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Porce: 1

Skvělý recept, pokud potřebujete využít hodně čerstvého ananasu. Tuto pochoutku si však můžete udělat i s ananasem z kompotu.

Ingredience aneb co potřebujete

Těsto
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
4 vejce
1 hrnek vlažné vody
3/4 hrnku oleje
Náplň
3 vanilkové pudinky
1,25 l mléka
moučkový cukr (podle chuti)
250 g másla
Poleva
3 vanilkové pudinky
1,25 l ananasové šťávy
Dále
2 velké ananasové kompoty (nebo 2 čerstvé ananasy)
pikantní zavařenina (nemusí být)
tuk na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup vaření podle receptu

Dva čerstvé ananasy nakrájíme na kousky a uvaříme je s vodou a cukrem. Tak vytvoříme rychlý kompot.

Všechny ingredience na těsto spojíme a upečeme na připraveném plechu v předehřáté troubě. Celý proces zabere přibližně 15 minut.

Mezitím připravíme pudinky s mlékem a cukrem podle pokynů na obalu.

Až pudink sundáme z plotny, promícháme do něj máslo a kousky okapaného ananasu. Připravený pudink potom zakryjeme potravinovou fólií nebo sáčkem, aby se na něm nevytvořil škraloup.

Pudink uvaříme s přebytkem ananasové šťávy z kompotu, a pokud ji je nedostatek, přidáme vodu. Můžeme také osladit cukrem nebo přidat citronovou šťávu. Necháme ho mírně vychladnout a občas pomícháme, aby se netvořil škraloup.

K cold korpusu můžeme podle potřeby nanést zavařeninu. Poté na něj rozetřeme pudink s ananasem.

Pudink uhladíme nožem a na jeho povrch rovnoměrně nalijeme teplou polevu připravenou podle pokynů na obalu pudinku.

Po vychladnutí krájíme nůžkem, který jsme namočili do horké vody.

Co jste ještě nevěděli o receptu Ananasový pudinkový moučník

Ananasový pudinkový moučník je lahodný dezert, který spojuje jemnost pudinku a osvěžující chuť ananasu. Tento moučník je ideální volbou pro letní dny, kdy je potřeba něco svěžího a sladkého. Příprava je jednoduchá – stačí smíchat pudink s kousky ananasu a nalít do připraveného korpusového základu. Po vychladnutí se pudink krásně zpevní a vytvoří lahodný krémový efekt. Podávejte ho s šlehačkou nebo ovocem a užijte si jeho sladkou chuť!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (37 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: vaření, sváteční / nedělní, běžný den, česká, pečení, moučníky, řezy, sladké, náročné, náročný, dětská oslava, večírky a oslavy, řezy s ovocem, bublaniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Ananasový pudinkový moučník.

Přidat komentář