Tvarohové koblihy

Tvarohové koblihy
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na rychlé tvarohové koblihy vhodné jak na svačinu, nebo pro nečekanou návštěvu.

Ingredience aneb co potřebujete

250 g polohrubá mouka
2 ks vejce
250 g tvaroh
1 sklenka mléko
1 ks kypřící prášek do pečiva
na obalení cukr moučka
podle potřeby olej na smažení
1 špetka sůl
1 lžíce rum

Postup vaření podle receptu

Do misky si dáme mouku s práškem do pečiva, tvaroh, vejce, špetku soli, rum a mléko. Vše dobře promícháme.

Z těsta vykrajujeme lžící bochánky a dáváme do rozpáleného oleje a usmažíme dozlatova.

Ještě horké tvarohové koblihy obalujeme v cukru a poté můžeme podávat.

Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarohové koblihy

Tvarohové koblihy jsou oblíbeným sladkým pečivem, které si získává srdce mnoha mlsounů. Tento lahodný dezert se vyznačuje jemným a vláčným těstem, které se vyrábí z tvarohu, mouky a dalších ingrediencí. Koblihy jsou často plněné marmeládou, nutellou nebo mákem a posypané cukrem. Jsou dokonalé k odpolednímu čaji nebo jako sladká svačina. Pečení tvarohových koblih je skvělým způsobem, jak si užít chvíle v kuchyni s rodinou a přáteli, a přinést na stůl kousek domácí slasti.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Tvarohové koblihy.

Přidat komentář