Míša řezy

Dezert, který je povinnou součástí nedělní kávy. Jemný kakaový piškot se osvěžujícím tvarohovým krémem a křupavou čokoládovou vrstvou si oblíbí každý.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
6 vajec velikosti L
100 g moučkového cukru
20 g oleje
120 g polohrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
30 g kakaa
Krém
250 g másla (nebo 250 g mascarpone)
500 g měkkého tvarohu (v kostce)
250 g tvarohu ve vaničce (tučného)
130 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
Poleva
120 g čokolády na vaření
100 g másla (nebo Hery)
2 lžíce mléka
(nebo 250 ml smetany ke šlehání 33 % a 200 g čokolády na vaření)
Na vymazání a vysypání formy
tuk
hrubá mouka
Postup vaření podle receptu
Plech na pečení potřeme tukem, posypeme hrubou moukou nebo ho vyložíme pečicím papírem.
Rozbijeme vejce a oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků ušleháme tuhý sníh.
Žloutky utřeme s cukrem. Poté přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh.
Těsto nalijeme na připravený plech a rovnoměrně rozetřeme. Poté plech dáme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme přibližně 15-20 minut. Až je piškot hotový, necháme ho vychladnout.
Když se korpus chladí, připravíme hladký krém. Máslo, které je na pokojové teplotě, vyšleháme s cukrem a poté do něj vmícháme tvaroh, který má také stejnou teplotu.
Studený piškotový plát natřeme krémem a dáme do chladu, aby ztuhl.
Polevu uděláme tak, že do rozpuštěného tuku dáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud nedosáhneme hladké konzistence. Poté postupně přidáváme mléko po lžících, stále mícháme.
Moučník pokryjeme hladkou polevou a necháme ji ztuhnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Míša řezy
Míša řezy jsou oblíbený český dezert, který si získává srdce mnoha milovníků sladkostí. Tento lahodný koláč se skládá z jemného kakaového těsta a krémového náplně, která je vyrobena z tvarohu, smetany a vanilkového cukru. Na vrchu je obvykle čokoládová poleva, která dodává Míša řezům jejich charakteristickou chuť. Tento dezert se skvěle hodí na slavnosti, rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po jídle. Jeho jednoduchá příprava a skvělá chuť ho dělají oblíbeným nejen mezi dětmi, ale i dospělými.