Máslový croissant s čokoládou

Smícháme mouku, droždí, cukr, sůl a mléko a vytvoříme těsto. Postupně přidáme máslo. Hotové těsto zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do lednice.
Ingredience aneb co potřebujete
Na těsto
3 hrnky (375 g) hladké mouky (plus navíc pro posypání válu)
1 PL (9 g) instantního droždí
1/4 hrnku (50 g) cukru
1,25 KL (7 g) soli
1,25 hrnku (300 ml) studeného plnotučného mléka
2 PL (28 g) másla (nakrájené na kousky)
Máslová náplň
1,5 hrnku (340 g) studeného másla (nakrájeného na 3 cm kousky)
2 PL (16 g) hladké mouky
Na dokončení
225 g hořké čokolády (jemně nasekané)
1 rozšlehané vejce (na potření croissantů)
Postup vaření podle receptu
Z mouky, droždí, cukru, soli a mléka připravíme těsto, do kterého postupně přidáme také máslo.
Těsto zabalíme do plastové fólie a dáme ho na hodinu chladit do lednice.
Mezitím připravíme máslovou směs.
Máslo položíme na pracovní plochu a posypeme moukou.
Máslo skrabkou smícháme s moukou, aby byl vzniklý mix hladký.
Máslo rozválíme do tvaru čtverce o straně 15 cm, zabalíme do plastové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
Těsto vyválíme do čtverce o rozměrech 30x30 cm a na něj šikmo umístíme máslový čtverec.
Těsto zakryjeme máslem a vyválíme ho na přibližně čtverec o rozměrech 35x35 cm, dokud není máslo rovnoměrně rozválené.
Těsto přehneme třikrát a poté ho srolujeme.
Zabalíme to do fólie a uložíme do lednice na přibližně dvě hodiny, aby to vychladlo.
Za dvě hodiny těsto znovu vyválíme, znovu přeložíme a opět uložíme do lednice na další dvě hodiny.
Těsto rozválíme na čtverec o straně 50 cm a poté ho rozřízneme na čtyři menší čtverce.
Každý malý čtverec rozdělíme na 3 malé obdélníky, což nám dohromady dá 12 obdélníků.
Do středu každého obdélníku vložíme přibližně 1 polévkovou lžíci nastrouhané čokolády a zabalíme to.
Na plech pokrytý pečicím papírem umístíme spojem dolů.
Přikryjeme je utěrkou a necháme je odpočívat přibližně 45 až 60 minut.
Troubu nastavíme na 200°C a croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme přibližně 18 až 22 minut.
Před servírováním je necháme zhruba 20 minut odstát, aby vychladly.
Co jste ještě nevěděli o receptu Máslový croissant s čokoládou
Máslový croissant s čokoládou je delikátní pečivo, které spojuje nadýchanou a máslovou strukturu croissantu s jemnou, rozpuštěnou čokoládou uvnitř. Tento lahodný dezert se křupavou kůrkou a vláčným těstem je ideálním společníkem k ranní kávě nebo poobědové relaxaci. Čokoládová náplň dodává sladkou chuť, která je vyvážená s lehkostí pečiva. Croissant s čokoládou je oblíbenou pochoutkou mnoha gurmánů a je obvykle k dostání v cukrárnách a bistrech po celém světě.