Skořicové špaldové rolky s ořechy

Skořicové šneky vám určitě nejsou cizí. V tomto receptu je upečeme z kynutého těsta, do kterého použijeme špaldovou mouku, jež je plná…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g špaldové mouky
100 g hladké sójové mouky
1 špetka soli
1 sáček sušeného droždí
200 ml vlahého mléka
2 žloutky
5 lžic oleje
50 g cukru
nastrouhaná citronová kůra
Na náplň
mletá skořice
cukr
50 g másla (podle potřeby)
nasekané ořechy
Postup vaření podle receptu
Z ingrediencí připravíme těsto a necháme ho kynout přibližně hodinu.
Vyválené těsto posypeme mletou skořicí, cukrem, malým množstvím nastrouhaného másla a nasekanými ořechy.
Závin srolujeme, potřeme vejcem a nakrájíme na kousky silné přibližně 5 cm. Umístíme je na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Skořicové špaldové rolky s ořechy
Skořicové špaldové rolky s ořechy představují lahodný dezert, který spojuje zdravé ingredience s vynikající chutí. Špaldová mouka dodává těstu jemnou, oříškovou chuť a vyšší obsah vlákniny. Jako náplň se využívá mletá skořice a sekané ořechy, které vytváří lahodné a aromatické spojení. Rolky se pečou do zlatova, čímž získávají křupavou kůrku a jemně vláčné vnitřek. Ideální jako sladká svačina nebo dezert ke kávě, tyto rolky osloví všechny milovníky kvalitního a chutného pečiva.