Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
Nekynuté tvarohové koláče s ovocem jsou populární díky jednoduchosti a rychlosti jejich přípravy. Můžeme použít různé druhy ovoce, jako například jablka provoněná…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g tvarohu
60 g másla
60 g cukru
1 lžíce cukru (na posypání jablek)
2 vejce
7 lžic dětské krupičky
1 kypřicí prášek do pečiva
5 jablek
1 špetka soli
skořice
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Postup vaření podle receptu
Pokud nemáme silikonovou formu na koláč, potřeme ji tukem a posypeme hrubou moukou. Zároveň nastavíme troubu na 170 °C.
Oškrábeme jablka, vyjmeme jádra a nakrájíme je na plátky.
Smícháme tvaroh, vejce a cukr s rozpuštěným máslem, poté přidáme krupičku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva a solí, a dobře propracujeme těsto.
Těsto nalijeme do připravené formy na koláč, na vrch rozložíme plátky oloupaných jablek, a vše ještě posypeme skořicí a cukrem dle chuti a kyselosti jablek.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C přibližně 35 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní je lahodným dezertem, který potěší každého milovníka sladkého pečiva. Jemný tvarohový základ se skvěle doplňuje s kyselými jablky, která koláči dodávají svěžest a chuť. Skořice přidává teplou a útulnou vůni, která evokuje příjemné vzpomínky na podzimní dny. Tento koláč je ideální jako dezert na rodinné oslavy nebo jako sladká tečka po vydatném obědě. Upečte si ho a vychutnejte si radost z domácího pečení!

Tomáš Rohlena