Tvarohový dezert do skla
Skvělý dezert z tvarohu, který připravíte za několik minut. Můžete ho uchovat v lednici na později, nebo si ho vychutnat hned. Ovoce můžete zvolit...
Ingredience aneb co potřebujete
1 měkký tvaroh
1 zakysaná smetana
1 smetana na šlehání
1 vanilínový cukr
cukr moučka (dle potřeby)
kůra z jednoho citronu
Na korpus
4 bílky (na sníh)
4 žloutky
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce oleje
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
Dále
drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)
Postup vaření podle receptu
Nejdříve si připravte krém. Tvaroh spojte se zakysanou smetanou, cukrem a nastrouhanou kůrou z důkladně umytého citronu, až vznikne hladká směs.
Šlehejte smetanu, dokud nebude pevná, a opatrně ji vmíchejte do tvarohové směsi. Poté dejte do lednice.
Připravte si těsto na korpus. Nejprve vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a pak je odložte. Žloutky se cukrem a olejem vyšlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte přes sítko mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, aby se nevytvořily hrudky. Nakonec opatrně zapracujte sníh z bílků do těsta pomocí stěrky.
Plech pokryjte pečicím papírem a nalijte na něj těsto. Vložte do předehřáté trouby na 170 °C a pečte asi 15 minut. Zkontrolujte pomocí špejle. Po upečení nechte úplně vychladnout.
Připravte poháry, do kterých budete servírovat dezert. Z korpusu vykrajujte kolečka a na dno sklenek je umístěte. Na ně dejte část tvarohového krému, do kterého vmáčkněte ovoce, a opět zakryjte dalším kolečkem korpusu. Postupujte, dokud nevyčerpáte všechny suroviny. Na vrcholu by měl být krém, který můžete ozdobit ovocem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tvarohový dezert do skla
Tvarohový dezert do skla je lahodný a osvěžující pokrm, ideální pro všechny milovníky sladkostí. Jeho základ tvoří jemný tvaroh, který se míchá s vanilkovým cukrem a smetanou na šlehání, což vytváří krémovou texturu. Dezert se obvykle vrství s ovocem, jako jsou jahody nebo borůvky, a také se posypává křupavými sušenkami či ořechy. Podávaný ve skleničkách nejen skvěle vypadá, ale také příjemně osvěží a potěší chuťové pohárky. Tento dezert je skvělou volbou pro slavnostní příležitosti i lenivé odpoledne.

Tomáš Rohlena