Beránek z třeného těsta

Tradiční velikonoční beránek bude skvělou ozdobou našeho svátečního stolu. Připravíme ho snadno z těsta, které ochutíme rumem a nastrouhanou citronovou kůrou. Pak už…
Ingredience aneb co potřebujete
250 g změklého másla
200 g krupicového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
citronová kůra
2-3 lžíce rumu
250 ml mléka
1 sáček kypřicího prášku
Na vymazání a vysypání formy
tuk
mouka
Postup vaření podle receptu
Vložte máslo do mísy, přidejte cukr a dobře promíchejte, až vznikne nadýchaná hmota.
Do směsi přidejte vejce, mouku, citronovou kůru a rum. Postupně přilijte mléko a vyšlehejte hladké těsto. Na závěr přidejte prášek do pečiva a dobře promíchejte. Nezapomeňte včas předehřát troubu na 170 °C.
Nalijte těsto do připravené formy, kterou jste vymazali a vysypali, a pečte je po dobu 45 minut. Otestujte, zda je těsto hotové, pomocí špejle - po jejím vytažení by měla být suchá.
Co jste ještě nevěděli o receptu Beránek z třeného těsta
Beránek z třeného těsta je tradiční český moučník, který se často peče na Velikonoce. Těsto se připravuje z měkkého másla, cukru, vajec a hladké mouky, což zajišťuje jeho jemnou a nadýchanou strukturu. Formu beránka lze zdobit cukrovou polevou, čokoládou nebo mandlovými lupínky, což mu dodává na atraktivitě. Tento sladký dezert je oblíbený nejen pro svou chuť, ale také pro symboliku, kterou nese, spojující tradice a rodinné oslavy.