Kokosové řezy

Kokosové řezy se tvoří z lehkého piškotového těsta, které potřeme marmeládou a krémem vonícím rumem a kokosem. Tento jemný sladký krém dokonale...
Ingredience aneb co potřebujete
Piškot
150 g moučkového cukru
4 vejce
7 lžic polohrubé mouky
12 g prášku do pečiva
150 ml oleje
7 lžic mléka
marmeláda (nejlépe kyselejší) na potření piškotu
Dále
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Krém
400 ml mléka
4 lžíce polohrubé mouky
250 g hery (nebo másla)
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
trochu rumu
3 lžíce kokosu
Na posyp
100 g strouhaného kokosu
trochu kakaa
sezónní ovoce (nemusí být)
máta (nemusí být)
Postup vaření podle receptu
Plech potřeme olejem a posypeme hrubou moukou.
Cukr s vejci vyšleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko. Vše důkladně promícháme a nalijeme na připravený plech.
Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 160 °C zhruba 20 minut. Otočíme, necháme vychladnout a potřeme tenkou vrstvou marmelády.
Krém vytvoříme tím, že z mléka a mouky uvaříme hustou směs. Necháme ji vychladnout a poté ji šleháme s herou nebo máslem. Přidáme cukr, rum a nakonec kokos.
Na piškot s marmeládou naneseme krém a posypeme ho kokosem. Kokos do krému jemně vtlačíme, aby se nesypal.
Po ochlazení nakrájíme na kostky a podáváme na talířku posypaném kakaem (kousky předtím v kakau namočíme) a ozdobíme sezonním ovocem a lístkem máty, případně kuličkou Raffaella. Ovoce a máta nejsou nutné, ale jídlo tak vypadá i chutná lépe.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosové řezy
Kokosové řezy jsou oblíbeným dezertem, který potěší milovníky kokosu. Tento sladký zákusek se vyrábí z jemného piškotového těsta, prokládaného bohatou kokosovou náplní a často polévaného čokoládou. Jeho lahodná chuť a jemná struktura ho činí ideálním pro slavnostní příležitosti, ale i pro všední dny, kdy si chcete dopřát něco sladkého. Kokosové řezy lze snadno připravit doma a potěší jak děti, tak dospělé svou jedinečnou kombinací chutí.