Brownies-čokoládový fondant

Čokoládový fondant brownies je lákavý dezert, který kombinuje to nejlepší z obou typů – jemnost brownies a bohatou čokoládovou chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
4 vejce
120 g másla
150 g cukru krupice
50 g hladké mouky
200 g hořké čokolády (nejlépe na vaření)
Postup vaření podle receptu
Předhřejeme troubu na 180 °C a vyložíme formu pečicím papírem.
Pomalu zahřejeme máslo a čokoládu, poté je necháme mírně vychladnout, abychom nezavařili vajíčka.
Do vychladlé směsi vložíme cukr a mouku a následně postupně přidáme vajíčka jedno po druhém.
Umístíme do předehřáté trouby a pečeme 15-25 minut. Doporučuji péct spíše delší dobu, kolem 25 minut, aby se jídlo dobře propeklo. Upečenost můžeme zkontrolovat pomocí špejle.
Co jste ještě nevěděli o receptu Brownies-čokoládový fondant
Brownies-čokoládový fondant je lahodný dezert, který spojuje intenzivní chuť čokolády s jemnou, hřejivou konzistencí. Tento dezert se vyznačuje křupavou vrstvou na povrchu a tekutým čokoládovým středem, který se při rozkrojení rozpouští na jazyku. Ideální jako sladká tečka po jídle nebo na oslavy, brownies fondant je nezapomenutelným požitkem, který potěší milovníky čokolády. Podává se často s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou, což dodává celému zážitku další rozměr. Ochuťte si chvíle pohody s tímto úžasným dezertem!