Tiramisu

Tiramisu je rychlý a snadný dezert, který se nemusí péct. Skládá se z nadýchaného krému z mascarpone a žloutků, dochuceného italským likérem, a je vrstvený mezi piškoty.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g mascarpone
20 ml Amaretta
100 ml višňové šťávy
100 g cukru moučka
1 lžíce kakaa
1 šálek uvařené kávy
125 g cukrářských piškotů
2 žloutky
Postup vaření podle receptu
Žloutky šleháme s cukrem minimálně 8 minut. Do vzniklé směsi přidáme polovinu Amaretta a nakonec to všechno dobře promícháme s mascarpone, ideálně pomocí metly.
Polovinu piškotů namočíme do kávy, aby byly vlhké, ale ne rozmočené - můžeme je také jen pokapat. Poté je položíme na dno porcelánové mísy a pokapeme višňovou šťávou.
Na ně rozprostřeme polovinu krému a opět přidáme vrstvu piškotů, které tentokrát pokapeme zbývající polovinou Amaretta. Na vrchol naneseme zbytek krému, uhladíme ho a bohatě posypeme kakaem.
Necháme to přes noc odpočívat v lednici.
Co jste ještě nevěděli o receptu Tiramisu
Tiramisu je oblíbený italský dezert, který se skládá z vrstev piškotů namočených v kávě a vysoce krémového mascarpone. Tento lahodný zákusek je často posypán kakaem a čokoládovými hoblinami, což mu dodává charakteristickou chuť. Tiramisu se vyznačuje svou jemnou a nadýchanou texturou, a protože obsahuje kávu, je ideální jako povzbudivý dezert po obědě nebo večeři. Jeho popularita se rozšířila po celém světě, a dnes je oblíbeným pokrmem v mnoha restauracích a domácnostech.