Pudink irská káva
Více než polovinu mléka ohřejeme spolu s cukrem a solí. V druhé části studeného mléka rozpuštíme kukuřičný škrob. Horké mléko potom smícháme s tímto mlékem.
Ingredience aneb co potřebujete
500 ml mléka
2 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce třtinového cukru
špetka soli
1 lžíce instantní kávy (asi 2,5 g)
4 lžíce irské whisky
…a ještě
smetana na šlehání
moučkový cukr
čokoláda
Postup vaření podle receptu
Více než polovinu mléka zahřejeme spolu s cukrem a solí.
Do zbylého studeného mléka přidáme a dobře promícháme kukuřičný škrob.
Do horkého mléka přidáme mléko se škrobem a stále mícháme, dokud nezačne vařit.
Když puding začne zhoustnout, mícháme ho a vaříme přibližně 2 minuty.
Pak sundáme z ohně a necháme 1 minutu odstát. Poté přidáme kávu a whiskey do horké směsi a důkladně promícháme.
Puding rozdělíme do sklenic, necháme ho zchladnout a poté dáme do chladničky.
Před servírováním ozdobíme šlehačkou, kterou jsme osladili práškovým cukrem, a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pudink irská káva
Pudink irská káva je lahodný dezert, který spojuje bohatou chuť kávy s jemnou krémovou texturou pudinku. Tento sladký pokrm se obvykle připravuje z kvalitní kávy, smetany a cukru, často doplněný o kousky čokolády nebo karamelu. Podává se chlazený a může být ozdoben šlehačkou nebo kakaovým práškem. Pudink irská káva je ideální volbou pro milovníky kávy, kteří hledají rychlý a chutný dezert, který zároveň potěší jejich smysly.

Tomáš Rohlena