Dýňový koláč

Máte nějaký recept na snadno připravitelný koláč, který je zároveň vynikající a rychlý? Využijte podzimního období a zkuste upéct dýňový koláč.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
150 g hladké mouky
90 g másla
1 lžička prášku do pečiva
1 špetka soli
3 lžíce studené vody
Náplň
400 g dýně
2 jablka
cukr (dle chuti)
šťáva z 1 citronu
kůra z 1 citronu
1 lžička skořice
Dále
50 g mandlí
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Postup vaření podle receptu
Dýni a jablka zbavíme slupky, odstraníme semena a nakrájíme je na kousky.
Mírně zalijeme vodou, dusíme, podle potřeby přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu, skořici a uvaříme do hustší konzistence.
Z mouky, másla, soli, prášku do pečiva a přibližně třemi lžícemi studené vody připravíme těsto.
Tukem vymazanou koláčovou formu posypeme moukou. Poté ji naplníme připraveným těstem a přidáme dýňovou kaši.
Povrch pokryjeme spařenými a oloupanými mandlemi.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Zda je koláč hotový, zjistíme pomocí špejle, kterou zapícháme do těsta; pokud vyjde suchá, koláč je upečený.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dýňový koláč
Dýňový koláč je tradiční sladké pečivo, které se často servíruje na podzim, zejména během svátku Díkůvzdání v USA. Tento lahodný dezert se vyrábí z dýňového pyré, které je ochucené kořením, jako je skořice, zázvor a muškátový oříšek. Těsto bývá křehké a lahodně se rozplývá na jazyku. Dýňový koláč je nejen chutný, ale také výživný, obsahuje vlákninu a vitamíny. Je ideálním zakončením rodinných oslav a na stole navozuje hřejivou atmosféru podzimních dnů.