Sváteční bábovka

Sváteční bábovka
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků utřeme pevný sníh. Žloutky smícháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a solí, a následně přidáme mouku s…

Ingredience aneb co potřebujete

3 vejce
180 g cukru
190 g másla nebo Hery
1 vanilka
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
citronová kůra

Postup vaření podle receptu

Oddělíme vaječné žloutky od bílků, které poté vyšleháme na tuhý sníh.

Žloutky utřeme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a solí, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh.

Malé množství těsta si oddělíme a obarvíme kakaem.

Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a posypali.

Co jste ještě nevěděli o receptu Sváteční bábovka

Sváteční bábovka je tradiční český dezert, který se často peče při různých slavnostních příležitostech. Její nadýchaná textura a lahodná chuť z ní činí oblíbenou součást rodinných oslav a svátků. Bábovka se obvykle připravuje z vmíchaného těsta, které obsahuje mouku, cukr, vejce a máslo, často doplněné o kakao nebo ovoce. Před podáváním se posypává cukrem a může se podávat se šlehačkou nebo zmrzlinou. Její vůně se rozprostírá po celém domě a navozuje příjemnou atmosféru rodinného tepla a pohody.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, levné, česká, snadný, pečení, moučníky, sladké, bábovky, snídaně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Sváteční bábovka.

Přidat komentář