Sváteční bábovka

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků utřeme pevný sníh. Žloutky smícháme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a solí, a následně přidáme mouku s…
Ingredience aneb co potřebujete
3 vejce
180 g cukru
190 g másla nebo Hery
1 vanilka
250 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
citronová kůra
Postup vaření podle receptu
Oddělíme vaječné žloutky od bílků, které poté vyšleháme na tuhý sníh.
Žloutky utřeme s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem a solí, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh.
Malé množství těsta si oddělíme a obarvíme kakaem.
Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a posypali.
Co jste ještě nevěděli o receptu Sváteční bábovka
Sváteční bábovka je tradiční český dezert, který se často peče při různých slavnostních příležitostech. Její nadýchaná textura a lahodná chuť z ní činí oblíbenou součást rodinných oslav a svátků. Bábovka se obvykle připravuje z vmíchaného těsta, které obsahuje mouku, cukr, vejce a máslo, často doplněné o kakao nebo ovoce. Před podáváním se posypává cukrem a může se podávat se šlehačkou nebo zmrzlinou. Její vůně se rozprostírá po celém domě a navozuje příjemnou atmosféru rodinného tepla a pohody.