Indiánky

Indiánky
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 150

Bílky s cukrem šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Jinak ručně vyšleháme žloutky s vodou a přidáme zhruba jednu třetinu mouky. Tím získáme hladkou kašovitou směs.

Ingredience aneb co potřebujete

100 g cukru krupice
180 g mouka hladká
20 g kukuřiční škrob
4 vejce (240 g bílků a 140 g žloutků)
60 g vody

Postup vaření podle receptu

Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Ve zvláštní misce ručně vyšleháme žloutky s vodou a přidáme zhruba třetinu mouky, čímž vytvoříme hladkou kašovitou směs. Mouku do žloutků přidáváme těsně před smícháním se sněhem, jinak by hmota byla gumová. Potom část sněhu vmícháme do žloutkové směsi. Jakmile se obě hmoty spojí, opatrně přimícháme prosátou mouku se škrobem a zbytek sněhu. Míchání musí probíhat rychle! Hmotu ihned střikujeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 170-190°C asi 30 minut.

Sníh připravíme z 450 g krupicového cukru, 180 g bílků (což odpovídá 3 bílkům), 8 lžic vody a 1 lžíce octu. Všechny přísady šleháme nad párou přibližně 15 minut, dokud směs neztuhne. Pokud chceme mít bílý sníh, marmeládu nepřidáváme; můžeme ochutit kyselinou citronovou a také případně nabarvit.

Co jste ještě nevěděli o receptu Indiánky

Indiánky jsou oblíbené české pamlsky, které potěší každého milovníka sladkostí. Tyto lahodné tyčinky jsou vyrobeny z křehkého těsta a plněné krémem, obvykle čokoládovým nebo vanilkovým. Povrch je potažen tenkou vrstvou čokolády, což dodává indiánkám jedinečnou chuť. Jsou ideální na sladké pohoštění nebo jako rychlý snack při zábavě s přáteli. Indiánky jsou nedílnou součástí českých cukráren a oblíbenou volbou pro ty, kteří si chtějí užít něco klasického a chutného.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: sváteční / nedělní, česká, slovenská, pečení, moučníky, sladké, vánoce, náročné, náročný, dětská oslava, večírky a oslavy, narozeniny, dezerty, zákusky, poháry

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Indiánky.

Přidat komentář