Indiánky

Bílky s cukrem šleháme, dokud nevznikne pevný sníh. Jinak ručně vyšleháme žloutky s vodou a přidáme zhruba jednu třetinu mouky. Tím získáme hladkou kašovitou směs.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g cukru krupice
180 g mouka hladká
20 g kukuřiční škrob
4 vejce (240 g bílků a 140 g žloutků)
60 g vody
Postup vaření podle receptu
Bílky s cukrem vyšleháme do pevného sněhu. Ve zvláštní misce ručně vyšleháme žloutky s vodou a přidáme zhruba třetinu mouky, čímž vytvoříme hladkou kašovitou směs. Mouku do žloutků přidáváme těsně před smícháním se sněhem, jinak by hmota byla gumová. Potom část sněhu vmícháme do žloutkové směsi. Jakmile se obě hmoty spojí, opatrně přimícháme prosátou mouku se škrobem a zbytek sněhu. Míchání musí probíhat rychle! Hmotu ihned střikujeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 170-190°C asi 30 minut.
Sníh připravíme z 450 g krupicového cukru, 180 g bílků (což odpovídá 3 bílkům), 8 lžic vody a 1 lžíce octu. Všechny přísady šleháme nad párou přibližně 15 minut, dokud směs neztuhne. Pokud chceme mít bílý sníh, marmeládu nepřidáváme; můžeme ochutit kyselinou citronovou a také případně nabarvit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Indiánky
Indiánky jsou oblíbené české pamlsky, které potěší každého milovníka sladkostí. Tyto lahodné tyčinky jsou vyrobeny z křehkého těsta a plněné krémem, obvykle čokoládovým nebo vanilkovým. Povrch je potažen tenkou vrstvou čokolády, což dodává indiánkám jedinečnou chuť. Jsou ideální na sladké pohoštění nebo jako rychlý snack při zábavě s přáteli. Indiánky jsou nedílnou součástí českých cukráren a oblíbenou volbou pro ty, kteří si chtějí užít něco klasického a chutného.