Čokoládové řezy

Na mírném ohni rozpusťte máslo spolu s kakaovým práškem a cukrem v hrnci. Poté směs odstavte z tepla a přidejte mouku a vejce.
Ingredience aneb co potřebujete
100 g másla
4 polévkové lžíce kakaa
1,25 šálku cukru
1,25 šálku hladké mouky
2 vejce
1 šálek brusinek (ostružiny...).
Na horní vrstvu
1 zakysanou smetanu
6 lžic cukru
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce margarínu (Rama...)
1 vejce
čokoláda
Postup vaření podle receptu
Na mírném ohni rozpustěte máslo spolu s kakaem a cukrem v hrnci.
Sundejte kakaovou směs z tepla, přidejte do ní mouku a vejce. Vložte brusinky a směs nalijte do předem připravené formy, kterou jste vymazali a vysypali moukou.
Připravte směs na horní vrstvu tím, že smícháte všechny uvedené ingredience kromě čokolády a důkladně je vyšleháte.
Poté rovnoměrně naneste směs na koláčový korpus a posypte ji nahrubo nastrouhanou čokoládou.
Pečte po dobu 40 až 45 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Čokoládové řezy
Čokoládové řezy jsou lahodným dezertem, který potěší každého milovníka čokolády. Tento dezert se často skládá z nadýchaného čokoládového těsta, které je pokryto krémovou čokoládovou polevou nebo ganache. Čokoládové řezy mohou být doplněny o různé ořechy, ovoce nebo šlehačku, což zvyšuje jejich atraktivitu a chuť. Jsou ideální pro slavnostní příležitosti, oslavy nebo jako sladká tečka na konci dne. Tento dezert se snadno připravuje a přitahuje pozornost svým krásným vzhledem a bohatou chutí.