Jemná bábovka

Celá vejce šleháme s cukrem na páře, dokud nezhoustnou. Do vychladlé směsi potom přidáme mouku s práškem do pečiva a vlažné, rozpuštěné máslo a…
Ingredience aneb co potřebujete
4 vejce
160 g cukr krupice
160 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 g másla
citronovou kůru
Postup vaření podle receptu
Celá vejce šleháme se cukrem nad párou, dokud nezhoustnou. Po vychladnutí pěny přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vlahé rozpuštěné máslo a nastrouhanou citronovou kůru.
Těsto nalijeme do předem připravené bábovkové formy, kterou jsme vymazali a vysypali moukou. Pečeme v předehřáté troubě, poté necháme bábovku vychladnout, vyklopíme ji a nakonec ji posypeme cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jemná bábovka
Jemná bábovka je oblíbený dezert, který potěší nejen chuťové pohárky, ale i oku. Je charakteristická svou vláčnou a nadýchanou strukturou, která se rozplývá v ústech. Bábovka je přípravená z jednoduchých surovin, jako jsou mouka, cukr, vejce, mléko a máslo, což jí dává jedinečnou chuť. Často se do těsta přidávají různé příchutě, jako je kakao, vanilka nebo ovoce, což ji dělá ještě atraktivnější. Skvěle se hodí jako doplněk ke kávě nebo čaji a je oblíbená jak při rodinných oslavách, tak i při běžném pečení doma.