Citronový krém

Osvěžující krém je ideální jako náplň do tvarohových dezertů nebo palačinek, a můžete ho také servírovat jako krém v pohárku. A když…
Ingredience aneb co potřebujete
šťáva z 1 citronu
2 vejce
60 g moučkového cukru
60 g másla
Postup vaření podle receptu
Všechny přísady spojíme, dáme je do hrnce nebo mísy a připravíme vodní lázeň.
Při příležitostném míchání zahříváme ve vodní lázni, dokud krém nezhoustne na konzistenci husté kaše.
Hotový krém můžeme okamžitě použít, nebo ho uschovat v lednici na dobu až dvou týdnů.
Co jste ještě nevěděli o receptu Citronový krém
Citronový krém je osvěžující a lahodný dezert, který potěší milovníky citrusových chutí. Jeho hladká a jemná konzistence spolu s pikantní citrusovou chutí vytváří dokonalou harmonii. Obvykle se připravuje z čerstvého citronového šťávy, cukru, vajec a másla, které se pomalu vaří, dokud nevznikne zahuštěný krém. Může být podáván samostatně, jako náplň do dezertů, nebo spolu se sladkostmi, jako je například piškot. Tento dezert je ideální volbou pro teplé dny, kdy osvěžení chutí citronu přinese příjemné potěšení.