Ovocný koláč s mandlemi
Nejprve vytvoříme drobenku. Ztuhlé máslo nastrouháme a smícháme s lupínky, cukrem, moukou a skořicí. Do jiné mísy vložíme všechny ingredience na těsto.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto
23 lžic polohrubé mouky
23 lžic mléka
12 lžic oleje
10 lžic moučkového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Dále
tuk na vymaštění
hrubá mouka na vysypání
ovoce - broskve, meruňky, rybíz, borůvky...
Drobenka
100 g mandlových lupínků
100 g polohrubé mouky
100 g pískového cukru
60 g másla
1 lžička skořice
Postup vaření podle receptu
Nejprve si uděláme drobenku.
Tvrdé máslo nastrouháme, přimícháme k němu lupínky, cukr, mouku a skořici. V jiné míse smícháme všechny ingredience na těsto a dobře je promícháme.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech, který jsme vymazali a posypali moukou, poté ho hojně pokryjeme ovocem a posypeme drobenkou.
Plech dáme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme, dokud nezíská růžovou barvu.
Uvařila jsem broskve, potom jsem je oloupala, rozpůlila, vytáhla pecky a nakrájela na malé kousky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ovocný koláč s mandlemi
Ovocný koláč s mandlemi je lahodný dezert, který spojuje svěžest čerstvého ovoce s chuťovou rozmanitostí mandlí. Těsto je obvykle připraveno z másla, cukru a mouky, které je jemně ochuceno vanilkou. Na něm se rozprostírá vrstvička sezónního ovoce, jako jsou meruňky, jahody nebo maliny, které dodávají koláči sladkou a kyselou harmonii. Mandle posypané na vrchu výborně doplňují texturu a chuť, a navíc přinášejí zdravé tuky a bílkoviny. Tento dezert je ideální na rodinné oslavy nebo jako sladký závěr po obědě.

Tomáš Rohlena