Rychlý ovocný moučník z listového těsta

Těsto rozválíme na asi 6 plátků posypaných moukou. Ricottu smícháme s tvarohem a osladíme podle chuti. Každý plátek těsta potřeme směsí z ricotty a...
Ingredience aneb co potřebujete
500 g chlazeného listového těsta
půl kelímku ricotty
1 měkký tvaroh ve vaničce
cukr moučka (nebo 1 KL stevie)
mražené jahody podle každého
1 vejce na potření
hladká mouka na vál
Postup vaření podle receptu
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na zhruba 6 plátků. Ricottu smícháme s tvarohem a osladíme. Každý plátek těsta potřeme ricottovo-tvarohovým krémem a na něj dáme půlky mražených jahod.
Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, propíchneme ho vidličkou a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů, aby se peklo dozlatova.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý ovocný moučník z listového těsta
Rychlý ovocný moučník z listového těsta je lahodný a jednoduchý dezert, který potěší každého milovníka sladkých dobrot. Tento moučník se skládá z křehkého listového těsta, které se plní čerstvým ovocem, jako jsou jablka, hrušky nebo lesní plody. Pečení zabere jen chvíli a výsledek je vždy úchvatný – zlato-hnědý koláč, který osvobodí chutě ovoce. Navíc je ideální jako rychlý dezert na rodinné oslavy nebo nečekanou návštěvu. Podávejte s vanilkovou zmrzlinou nebo zakysanou smetanou pro dokonalý zážitek!