Kokosové řezy

Kokosové řezy se vyrábějí z lehkého piškotového těsta, které poté pokryjeme marmeládou a voňavým krémem s příchutí rumu a kokosu. Sladký jemný krém výborně…
Ingredience aneb co potřebujete
Piškot
150 g moučkového cukru
4 vejce
7 lžic polohrubé mouky
12 g prášku do pečiva
150 ml oleje
7 lžic mléka
marmeláda (nejlépe kyselejší) na potření piškotu
Dále
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Krém
400 ml mléka
4 lžíce polohrubé mouky
250 g hery (nebo másla)
1 vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
trochu rumu
3 lžíce kokosu
Na posyp
100 g strouhaného kokosu
trochu kakaa
sezónní ovoce (nemusí být)
máta (nemusí být)
Postup vaření podle receptu
Plech potřeme tukem a posypeme hrubou moukou.
Cukr s vejci ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a mléko. Důkladně vyšleháme a směs nalijeme na připravený plech.
Dáme to do předehřáté trouby a pečeme na 160 °C zhruba 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a natřeme tenkou vrstvou marmelády.
Krém vytvoříme tím, že z mléka a mouky uděláme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Poté ji vyšleháme s tukem, a následně přidáme cukry, rum a nakonec kokos.
Na piškot s marmeládou naneseme krém a posypeme kokosem, který důkladně vtlačíme do krému, aby se neodlepoval.
Po vychladnutí nakrájíme na kostičky a servírujeme na talíř posypaný kakaem (kousky předtím ještě ponoříme do kakaa). Ozdobíme sezónním ovocem a lístkem máty, nebo kuličkou Raffaella. Ovoce a máta nejsou nutné, ale jídlo pak vypadá i chutná lépe.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kokosové řezy
Kokosové řezy jsou lahodným dezertem, který si zamilujete pro jeho jemnou a nadýchanou konzistenci. Tento pochoutkový zákusek je obvykle připravován z kokosu, cukru a vajec, které se kombinují do hladkého těsta. Po upečení se často polévá čokoládou nebo zdobí navrchu strouhaným kokosem. Kokosové řezy skvěle ladí s kávou nebo čajem a jsou ideální pro různé oslavy či rodinná setkání. Jejich nezaměnitelná kokosová chuť přináší kousek exotiky na váš stůl.