Koláč s rebarborou

Koláč s rebarborou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 1

Upečte si klasický rebarborový koláč, který je vydatně pokrytý drobenkou a posypaný mandlovými plátky. Příprava je snadná a rychlá, a jeho chuť je…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g rebarbory
50 g krupicového cukru
100 ml vody
Na těsto
200 g másla
200 g moučkového cukru
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 špetka soli
380 g hladké mouky
Na drobenku
50 g másla
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
80 g polohrubé mouky
Dále
20 g plátků mandlí
marmeláda (nemusí být)

Postup vaření podle receptu

Rebarboru omyjeme a nakrájíme na kusy. V hrnci zahřejeme vodu s cukrem a vložíme do ní rebarboru, kterou vaříme přibližně 3 minuty.

Z másla, cukru a vajec připravíme těsto, do kterého postupně zapracováváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto je lehce lepivé.

Plech vyložíme papírem na pečení a na něj pomocí navlhčených rukou vtlačíme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Na těsto můžeme nanést marmeládu, případně také přidat višně naložené v rumu. Alternativně můžeme použít pouze samotnou rebarboru.

V misce spojíme máslo s polohrubou moukou, moučkovým a vanilkovým cukrem a vše prohněteme rukama, až získáme drobenku.

Na rebarboru nasypeme drobenku a mandle a pečeme asi 40 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Koláč s rebarborou

Koláč s rebarborou je tradiční dezert, který osvěží každého milovníka sladkostí. Kombinace kyselé rebarbory s jemným těstem vytváří lahodnou rovnováhu chutí. Tento koláč je oblíbený nejen na jaře, kdy je rebarbora čerstvá, ale i po zbytek roku, kdy se dá použít mražená. Může být podáván s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou, což z něj činí ideální sladkou tečku po jídle. Koláč s rebarborou je tak nejen chutný, ale i jednoduchý na přípravu, což ho činí skvělou volbou pro domácí pečení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (44 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: Zelenina, svačina, vaření, snadné, běžný den, česká, slovenská, pečení, moučníky, sladké, rebarbora, středně náročný, jarní, řezy s ovocem, bublaniny

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Koláč s rebarborou.

Přidat komentář