Těsto na kynuté koláče - bez kynutí

Unikátní recept na kynuté těsto, které sice používá droždí, ale nevyžaduje kynutí a můžete s ním okamžitě pracovat. Perfektní volba, když nemáte čas a…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g hladké mouky
42 g čerstvého droždí (1 kostka)
125 g Hery nebo 2 dl oleje
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 prášek do pečiva
sůl
citronová kůra
250 ml mléka
Postup vaření podle receptu
Do části odměřeného vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzniknout kvásku.
Do směsi přilijeme zbylé mléko, přidáme další ingredience a vypracujeme těsto.
Z těsta můžeme okamžitě připravit koláče, buchty a další pochoutky.
Nenecháváme je vykynout a okamžitě je vkládáme do trouby.
Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme asi 20-25 minut, v závislosti na specifikacích trouby.
Co jste ještě nevěděli o receptu Těsto na kynuté koláče - bez kynutí
Těsto na kynuté koláče bez kynutí je skvělou alternativou pro ty, kteří chtějí rychle připravit lahodné koláče. Toto těsto je snadné a rychlé na přípravu, protože nevyžaduje dlouhé kynutí. Stačí smíchat základní ingredience, jako jsou mouka, cukr, mléko, máslo a vejce. Poté se těsto ihned může zpracovat a plnit různými náplněmi, ať už ovocem, tvarohem nebo povidly. Výsledkem jsou nadýchané koláče, které potěší rodinu i hosty. Vychutnejte si je čerstvé s šálkem čaje či kávy!