Těsto na kynuté koláče - bez kynutí

Těsto na kynuté koláče - bez kynutí
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Porce: 25

Unikátní recept na kynuté těsto, které sice používá droždí, ale nevyžaduje kynutí a můžete s ním okamžitě pracovat. Perfektní volba, když nemáte čas a…

Ingredience aneb co potřebujete

600 g hladké mouky
42 g čerstvého droždí (1 kostka)
125 g Hery nebo 2 dl oleje
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
1 prášek do pečiva
sůl
citronová kůra
250 ml mléka

Postup vaření podle receptu

Do části odměřeného vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzniknout kvásku.

Do směsi přilijeme zbylé mléko, přidáme další ingredience a vypracujeme těsto.

Z těsta můžeme okamžitě připravit koláče, buchty a další pochoutky.

Nenecháváme je vykynout a okamžitě je vkládáme do trouby.

Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme asi 20-25 minut, v závislosti na specifikacích trouby.

Co jste ještě nevěděli o receptu Těsto na kynuté koláče - bez kynutí

Těsto na kynuté koláče bez kynutí je skvělou alternativou pro ty, kteří chtějí rychle připravit lahodné koláče. Toto těsto je snadné a rychlé na přípravu, protože nevyžaduje dlouhé kynutí. Stačí smíchat základní ingredience, jako jsou mouka, cukr, mléko, máslo a vejce. Poté se těsto ihned může zpracovat a plnit různými náplněmi, ať už ovocem, tvarohem nebo povidly. Výsledkem jsou nadýchané koláče, které potěší rodinu i hosty. Vychutnejte si je čerstvé s šálkem čaje či kávy!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (148 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, do 50 korun, pečení, moučníky, sladké, kynutí, snídaně, koláče a buchty, kynuté

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Těsto na kynuté koláče - bez kynutí.

Přidat komentář