Voňavé tvarohové koláčky s jablíčky

Kdo by neměl rád koláčky. Jejich vůně, která se šíří z trouby při pečení.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g máslo
250 g tvaroh - měkký
250 g mouka - polohrubá
3 ks jablíčka
moučkový cukr
Postup vaření podle receptu
Nejprve si připravíme silikonový nebo dřevěný vál. Nakrájíme si jablíčka na malé kousky a dáme do misky stranou.
Navážíme si polohrubou mouku a vysypeme na vál. Přidáme měkký tvaroh. Nakonec dáme pokrájené máslo. Hněteme, zpracujeme. Předehřejeme si troubu na 180°C.
Válečkem si vytvoříme plát a pomocí hrnečku nebo vykrajovátka uděláme 24 koláčků. Kdo chce jednoduší variantu, tak si z těsta rovnou udělá v ruce kuličky a ty pak plní. Záleží na Vás.
Koláčky naplníme jablíčky a zabalíme. Doba pečení je zhruba 25-30 minut a následně ozdobíme moučkovým cukrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Voňavé tvarohové koláčky s jablíčky
Voňavé tvarohové koláčky s jablíčky jsou lahodnou kombinací jemného tvarohu a sladkých jablek. Tyto koláčky se vyznačují křehkým těstem, které se rozplývá na jazyku, a bohatou náplní z tvarohu, cukru a skořice. Jablka, která doprovází tuto náplň, dodávají koláčkům šťavnatost a přirozenou sladkost. Jsou ideální jako dezert ke kávě nebo jako sladká tečka po obědě. Upečené dozlatova a posypané moučkovým cukrem, tyto koláčky neumíratelně voní po domově a vyvolávají vzpomínky na babiččinu kuchyni.