Domácí jahodová zmrzlina
Hrnkové dezerty jsou nám známé, ale co vyzkoušet hrnkovou zmrzlinu? Příprava zabere jen pár minut, následně ji stačí zamrazit a získáme lahodnou…
Ingredience aneb co potřebujete
5 hrnků mražených jahod
1/2 hrnku moučkového cukru
1/3 hrnku polotučného mléka
250 g mascarpone
Postup vaření podle receptu
Do mixéru dáme mascarpone, cukr a jahody, přilijeme polovinu mléka a mixujeme na nízké rychlosti.
Dáme zbytek mléka a zvýšíme rychlost otáčení.
Pokud je zmrzlina po promíchání dostatečně hustá, můžeme ji ihned podávat, nebo ji necháme zmrazit v mrazáku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina je dokonalou pochoutkou pro milovníky sladkých dezertů. Její příprava je snadná a rychlá, stačí jen čerstvé jahody, smetana a cukr. Po důkladném rozmixování a zmrazení vznikne krémová a osvěžující zmrzlina, která v létě oslní každého. Zmrzlina je nejen chutná, ale také plná vitamínů a zdravých látek z jahod. Připravte si ji na rodinnou oslavu nebo jako sladkou tečku po večeři a užijte si její lahodnou chuť plnou letního růžového ovoce.

Tomáš Rohlena