Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina
Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Hrnkové dezerty jsou nám známé, ale co vyzkoušet hrnkovou zmrzlinu? Příprava zabere jen pár minut, následně ji stačí zamrazit a získáme lahodnou…

Ingredience aneb co potřebujete

5 hrnků mražených jahod
1/2 hrnku moučkového cukru
1/3 hrnku polotučného mléka
250 g mascarpone

Postup vaření podle receptu

Do mixéru dáme mascarpone, cukr a jahody, přilijeme polovinu mléka a mixujeme na nízké rychlosti.

Dáme zbytek mléka a zvýšíme rychlost otáčení.

Pokud je zmrzlina po promíchání dostatečně hustá, můžeme ji ihned podávat, nebo ji necháme zmrazit v mrazáku.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina je dokonalou pochoutkou pro milovníky sladkých dezertů. Její příprava je snadná a rychlá, stačí jen čerstvé jahody, smetana a cukr. Po důkladném rozmixování a zmrazení vznikne krémová a osvěžující zmrzlina, která v létě oslní každého. Zmrzlina je nejen chutná, ale také plná vitamínů a zdravých látek z jahod. Připravte si ji na rodinnou oslavu nebo jako sladkou tečku po večeři a užijte si její lahodnou chuť plnou letního růžového ovoce.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (28 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, zmrzlina, snadný, pro začátečníky, pro děti, moučníky, letní recepty, jahody, mražení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí jahodová zmrzlina.

Přidat komentář