Rychlý jablečný koláč

Všechny ingredience důkladně promícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme při 180 °C přibližně 30-40 minut. Po upečení koláč okamžitě potřeme ríbezlovým džemem.
Ingredience aneb co potřebujete
400 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
600 g nahrubo nastrouhaných jablek
3 vejce
1 lžička mleté skořice
1 prášek do pečiva
2 dl oleje
1 vanilkový cukr
Postup vaření podle receptu
Všechny ingredience dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme při 180 °C přibližně 30-40 minut.
Po upečení koláč natrieme ríbezľovým lekvárom a posypeme nastrúhanými orechami alebo kokosom. Krájame až po tom, čo úplne vychladne.
Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý jablečný koláč
Rychlý jablečný koláč je lahodný dezert, který se snadno připravuje. Kombinuje šťavnatá jablka s jemným těstem, které se peče do zlatova. Tento koláč je ideální volbou pro rychlou sladkou tečku po obědě nebo k odpolední kávě. Můžete ho podávat teplý, posypaný cukrem a skořicí, nebo studený s kopečkem šlehačky. Jeho jednoduchost a výborná chuť si získají srdce nejen milovníků jablečných dezertů. Hlavní výhodou je rychlost přípravy, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv během týdne!