Rychlý jablečný koláč

Rychlý jablečný koláč
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Všechny ingredience důkladně promícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme při 180 °C přibližně 30-40 minut. Po upečení koláč okamžitě potřeme ríbezlovým džemem.

Ingredience aneb co potřebujete

400 g polohrubé mouky
200 g krystalového cukru
600 g nahrubo nastrouhaných jablek
3 vejce
1 lžička mleté skořice
1 prášek do pečiva
2 dl oleje
1 vanilkový cukr

Postup vaření podle receptu

Všechny ingredience dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech a pečeme při 180 °C přibližně 30-40 minut.

Po upečení koláč natrieme ríbezľovým lekvárom a posypeme nastrúhanými orechami alebo kokosom. Krájame až po tom, čo úplne vychladne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rychlý jablečný koláč

Rychlý jablečný koláč je lahodný dezert, který se snadno připravuje. Kombinuje šťavnatá jablka s jemným těstem, které se peče do zlatova. Tento koláč je ideální volbou pro rychlou sladkou tečku po obědě nebo k odpolední kávě. Můžete ho podávat teplý, posypaný cukrem a skořicí, nebo studený s kopečkem šlehačky. Jeho jednoduchost a výborná chuť si získají srdce nejen milovníků jablečných dezertů. Hlavní výhodou je rychlost přípravy, takže si ho můžete vychutnat kdykoliv během týdne!

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (29 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Moučník
Štítky: svačina, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, levné, snadný, pro začátečníky, slovenská, pečení, moučníky, řezy, sladké, podzimní, jablka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rychlý jablečný koláč.

Přidat komentář