Cuketové koláčky s povidly

Cuketa má velmi široké možnosti využití v kuchyni. Můžete ji použít nejen v slaných jídlech, ale i v dezertech. Například se dají připravit cuketové koláče plněné povidly.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g hladké mouky
150 g cukety
2 žloutky
100 ml mléka
1/2 kostky čerstvého droždí
2 lžíce majonézy
2 lžíce cukru
50 ml oleje
1 lžička rumu
sůl
citronová kůra
Dále
povidla
vanilkový cukr
skořice
mandle na ozdobu
vejce na potření
Postup vaření podle receptu
Plech pokryjeme pečicím papírem. Troubu zapneme, aby se nahřála na 190-200 °C.
Cuketu nejprve oloupeme a nastrouháme. Trochu ji osolíme a necháme v cedníku, aby se zbavila přebytečné vody. Poté ji důkladně vyždímáme, ideálně v utěrce.
Do teplého mléka přidáme trochu cukru a droždí a necháme udělat kvásek. Do prosezené mouky zamícháme cuketu, olej, kvásek a ostatní ingredience.
Nejprve připravíme hladké těsto a poté lžící nabereme kousky, které položíme na pomoučený stůl. Vytvoříme malé bochánky jako při plnění koláčů a spojíme je na plechu.
Povidla okořeníme skořicí a vanilkovým cukrem. Pomocí menší skleničky vytvoříme důlek a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Poté naplníme důlek ochucenými povidly a na vrch položíme mandle.
Vložíme plech do trouby a pečeme při teplotě 190-200 °C asi 15 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cuketové koláčky s povidly
Cuketové koláčky s povidly jsou vynikající pochoutkou, která spojuje osvěžující chuť cukety a sladkost ovocných povidel. Tyto koláčky jsou nejen chutné, ale také zdravé, protože cuketa dodává vlákninu a živiny. Příprava je jednoduchá a rychlá, ideální pro jakoukoli příležitost, ať už jako dezert nebo svačinu. Pečené do zlatova, s jemně křupavou kůrčičkou, jsou dokonalým pohoštěním pro rodinu i přátele. Určitě si je zamilujete!