Kapustové karbanátky

Připravte si skvělé vegetariánské karbanátky z vařené kapusty. Kapustu jednoduše rozmixujte, ochuťte kořením a zahustěte strouhankou, a poté je osmažte v…
Ingredience aneb co potřebujete
1 větší kapusta
1-2 vejce
4 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
strouhanka na zahuštění
Dle chuti
květák
mrkev
uzené maso
Na obalení
hladká mouka
vejce
strouhanka
Postup vaření podle receptu
Kapustu uvaříme a poté ji necháme zchladnout.
Kapustu rozmixujeme nebo umeleme, do směsi vmícháme vejce, koření a česnek. Můžeme přidat i vařený květák, mrkev nebo kousek uzeniny.
Přidáme strouhanku, zpracujeme to na pevnou hmotu a uložíme na přibližně 30 minut do lednice.
Rukou mokrou ve studené vodě vytváříme placky, které obalíme v trojobalu a poté je osmažíme.
Můžeme k tomu podávat brambory nebo chléb, karbanátky se dají jíst i samostatně.
Co jste ještě nevěděli o receptu Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky jsou lahodným pokrmem, který potěší každého milovníka zeleniny. Tyto karbanátky se připravují z jemně nastrouhané kapusty, která se míchá s dalšími ingrediencemi, jako jsou brambory, cibule a koření. Po formování do tvaru placiček se obalují v strouhance a poté smaží do zlatova. Kapustové karbanátky jsou výborné jako hlavní jídlo nebo jako příloha a skvěle se hodí k jogurtovému dipu nebo zeleninovým salátům. Jsou nejen chutné, ale také výživné a snadno se připravují.