Cibulovo-tvarohový koláč s olivami

Máslo vyšleháme se žloutky, přidáme sůl a pepř, a postupně vmícháváme hladkou mouku, dokud nevytvoříme soudržné těsto.
Ingredience aneb co potřebujete
Těsto - množství na koláčovou formu
150 g hladké mouky
150 g másla
2 žloutky
sůl
pepř
Náplň
1 tvaroh v celofánu, nikoli vaničkový
2 vajíčka
2 větší cibule
1 sáček zelených oliv
hrst čerstvé pažitky
špetka sušeného rozmarýnu
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Máslo důkladně vyšleháme se žloutky, osolíme, opepříme a postupně přidáváme hladkou mouku. Mícháme, až získáme jednotné těsto, které se odlepuje od stěn mísy. Pak necháme asi hodinu odpočívat v lednici.
Mezitím smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vajíčka v misce a vše dobře prošleháme. Poté přidáme zelené olivy, pažitku, sůl, pepř a rozmarýn.
Zchladlé těsto vyválíme na tenký plát a přemístíme ho do formy na koláč, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Okraje těsta zvedneme přibližně 2 cm nad úroveň plechu. Nalijeme na něj tvarohovou náplň, posypeme ji jemně nakrájenou cibulí a dáme do trouby péct.
Přibližně 10 minut před koncem pečení přidáme na povrch kousek másla.
Co jste ještě nevěděli o receptu Cibulovo-tvarohový koláč s olivami
Cibulovo-tvarohový koláč s olivami je lahodný pokrm, který spojuje jemnou chuť tvarohu s výraznou vůní karamelizované cibule. Tento chutný koláč je ideální jako předkrm nebo lehký oběd, doplněný o olivy, které dodávají osvěžující nádech. Těsto je křehké a zlatavé, zatímco náplň je krémová a plná chuti. Podává se teplý nebo studený, často s čerstvým salátem, což z něj činí skvělou volbu pro každou příležitost. Vyzkoušejte tento recept a objevte harmonii chutí, kterou nabízí!