Mini langoše ze zakysané smetany

Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek, který potom smícháme s moukou, zakysanou smetanou, vejcem a solí. Vytvoříme těsto a necháme ho vykynout na teplém místě.
Ingredience aneb co potřebujete
600 ml mléka
1 kg hladké mouky
1 vejce
špetku cukru
42 g droždí
špetku soli
200 g zakysané smetany
Postup vaření podle receptu
Z mléka, cukru a droždí vytvoříme kvásek, který poté spojíme s moukou, zakysanou smetanou, vejcem a solí. Těsto důkladně zpracujeme a necháme je v teplém prostředí kynout.
Těsto jednou promícháme.
S omoučněnou polévkovou lžící tvoříme hromádky na posypaném vále.
Rukou je upravíme do kulatého tvaru a necháme je chvíli vykynout.
Poté uděláme v prostředku rukou jamku a okraje jemně vytahujeme.
Langoše opékáme v hluboké pánvi na silné vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran. Poté je položíme na talíř, který je vyložený ubrousky, aby se odsál přebytečný olej.
Náplň může být jak sladká, tak slaná.
Co jste ještě nevěděli o receptu Mini langoše ze zakysané smetany
Mini langoše ze zakysané smetany jsou vynikající a křehké pochoutky, které potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Tato varianta langošů je speciální díky použití zakysané smetany, která dodává těstu jemnost a lahodnou chuť. Mini langoše se rychle připravují a můžete je podávat s různými oblíbenými ingrediencemi, jako je česnek, sýr nebo kečup. Jsou ideální jako chuťovka na oslavy či večírky a zaručeně si je zamilujete.