Pico de Gallo - salát v barvě mexické vlajky

Všechny ingredience nakrájíme. Rajčata rozpůlíme, poté je nakrájíme na čtvrtiny a nakonec na menší kousky. Cibuli nasekáme na jemno. Papriky nakrájíme na malé kousky, pokud je máte.
Ingredience aneb co potřebujete
5 středních rajčat
1 střední cibule
2 papričky jalapeňo nebo asi dvě velké lžíce nakládaných jalapeňos
3 stroužky česneku
2 lžičky čerstvého koriandru
1 limetka
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Nakrájíme vše. Rajčata nejprve rozpůlíme, poté je nakrájíme na čtvrtiny a nakonec je rozsekáme na menší kousky. Cibuli nasekáme na jemno. Papriky také nadrobno, pokud jsou čerstvé, odstraníme semena a žilky. Česnek utřeme a čerstvý koriandr nasekáme na malé kousky.
Všechny ingredience smícháme dohromady. Je dobré přidat nastrouhanou kůru z limetky, ale pokud to není podle vás, klidně ji vynechte. Z limetky vymačkáme šťávu a nalijeme ji na salát. Osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme vychladit.
Můžeme servírovat samostatně nebo s kukuřičnými chipsy, případně jako náplň do tacos. Doporučuji mít po ruce alespoň nějaké bílé pečivo, například bagetku, protože salát je opravdu dost pikantní.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pico de Gallo - salát v barvě mexické vlajky
Pico de Gallo, známý také jako mexický salát, je osvěžující směs, která spojuje chutě Mexika. Tento barevný salát, tvořený čerstvými rajčaty, cibulí, koriandrem a limetkovou šťávou, vytváří rozmanité odstíny červené, bílé a zelené - v harmonii s barvami mexické vlajky. Pico de Gallo se často podává jako příloha k tacos nebo jako dip s tortillovými chipsy. Je výbornou volbou pro ty, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu v mexické kuchyni.