Toskánský tuňákový salát s fazolemi

Fazole propláchneme, necháme je vykapat a dáme je do mísy. Tuňáka vyndáme z konzervy, rozdělíme na malé kousky a přidáme k fazolím. Rajčata...
Ingredience aneb co potřebujete
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
1 konzerva tuňáka (185 g)
1 červená cibule
2 rajčata
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1/2 lžičky cukru
hladkolistá petrželka
Postup vaření podle receptu
Fazole důkladně scedíme a necháme okapat, poté je dáme do mísy. Tuňáka vyjmeme z konzervy, rozdělíme na menší kousky a přidáme k fazolím. Rajčata nakrájíme na drobné kousky, cibuli na tenké půlkroužky a oboje přimícháme do mísy. Osolíme, okořeníme a vše jemně promícháme.
Olej smícháme s octem a malým množstvím cukru, tuto emulzi přidáme do salátu a jemně promícháme. Na závěr posypeme nahrubo nasekanou petrželí. Před servírováním necháme salát asi hodinu chladit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Toskánský tuňákový salát s fazolemi
Toskánský tuňákový salát s fazolemi je lahodné a zdravé jídlo, které spojuje chutě středomořské kuchyně. Tento salát obsahuje čerstvého tuňáka, bílé fazole, rajčata a olivy, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Doplňuje se olivovým olejem, citronovou šťávou a bylinkami, což dodává svěžest a aroma. Je ideální nejen jako lehký oběd, ale i jako příloha k grilovanému masu. Toskánský tuňákový salát je bohatý na bílkoviny a vlákninu, což z něj činí výbornou volbu pro zdravý životní styl.