Bramborový salát bez majonézy

Plánujete udělat řízky a bramborový salát? Zkuste tento alternativní recept na bramborový salát, který neobsahuje majonézu. Bramborový salát je…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg brambor
2 lžičky hořčice
3 lžičky cukru
5 sterilovaných okurek
1 větší jablko
1 cibule
100 ml okurkového nálevu
100 ml oleje
2-3 lžíce octa
sůl (dle chuti)
mletý pepř (dle chuti)
10 listů medvědího česneku (nebo pažitka)
Postup vaření podle receptu
Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce.
Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na malé kostičky.
Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky, okurku rovněž rozkrájíme na kostičky.
Smícháme okurkový nálev s olejem, cibulí a hořčicí a podle chuti přidáme trochu octa.
Uvařené brambory, ideálně stále teplé, oloupeme a rozkrájíme na tři části.
Do větší mísy dáme na kolečka nakrájené horké brambory - jednu třetinu celkového množství, přidáme okurky a vše zalijeme trochou zálivky.
Mírně dochutíme solí a pepřem.
Druhou třetinu brambor nakrájíme na plátky, posypeme jablky, zlehka osolíme, opepříme a přelijeme trochou zálivky.
Na jablka umístíme poslední třetinu brambor nakrájených na kolečka a přelijeme zbytkem zálivky. Nemícháme.
Salát bychom měli nechat stát zhruba 4 hodiny, ideálně přes noc.
Před servírováním nasekáme medvědí česnek, posypeme jím salát a důkladně promícháme. Místo medvědího česneku můžeme použít pažitku.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový salát bez majonézy
Bramborový salát bez majonézy je osvěžující alternativa k tradičnímu receptu. Tento pokrm se snadno připravuje a je vhodný pro vegetariány. Základními ingrediencemi jsou vařené brambory, které se kombinují se zeleninou, jako jsou mrkev, hrášek a cibule. Pro zvýraznění chuti se používají bylinky, jako je petržel nebo kopr, a dochucení solí, pepřem a olivovým olejem. Tento salát je ideálním doplňkem nejen k jarním a letním pokrmům, ale také k pořádání oslav a grilování.