Bramborový salát s vejci a špenátem

Udělejte si snadný, ale vynikající bramborový salát. Kombinace špenátu, vajec a lahodné zálivky přetváří vařené brambory na skutečnou delikatesu.
Ingredience aneb co potřebujete
8 menších brambor
2 vařená vejce
1 lžíce hrubozrnné hořčice
listový špenát
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce javorového sirupu
čerstvá pažitka
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Brambory uvaříme ve slupce, poté je necháme ochladnout, oloupeme a nakrájíme na větší kusy.
V míse smícháme hrubou a dijonskou hořčici s olivovým olejem a javorovým sirupem. Připravenou zálivku pak spojíme s bramborami a důkladně promícháme.
Špenát dáme na pánev, krátce ho necháme zavadnout a poté ho smícháme s bramborami.
Salát osolíme a opepříme, poté ho dáme na talíř. Navrch přidáme uvařená vejce a posypeme pažitkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborový salát s vejci a špenátem
Bramborový salát s vejci a špenátem je lahodný a výživný pokrm, ideální na oběd nebo večeři. Hlavními ingrediencemi jsou vařené brambory, čerstvý špenát a vařená vejce, které dodávají salátu krémovou strukturu a bohatou chuť. Tento salát můžete ochutit majonézou, jogurtem nebo citronovou šťávou, což mu dodá svěžest. Je perfektní jako samostatné jídlo nebo jako příloha k masu, a navíc je jednoduchý na přípravu, což z něj činí oblíbenou volbu pro rodinné stolování.