Zeleninový salát s tofu

Na malém množství oleje osmahneme nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájené fazolky, osolíme, přilijeme 2 lžíce vody a dusíme 10 minut. Necháme to vychladnout.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g fazolek
1 balení Tofu
200 g Maďarské mražené zeleniny (hrášek, kukuřice, kapie, ale možná dát podle své chuti)
1 cibule
troška oleje
Zálivka
150 g bílého jogurtu
1 lžička hořčice
sůl
1 lžíce olivového oleje
1 lžička vinného octa
sůl
pažitka
1 vejce natvrdo
několik cherry rajčat
Postup vaření podle receptu
Na malé množství oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky, osolíme, přilijeme 2 lžíce vody a dusíme 10 minut. Poté necháme vychladnout.
K fazuli přidáme tofu nakrájené na malé kostičky, zmraženou zeleninu a důkladně promícháme.
Všetky prísady na zálievku dobre premiešame a následne zmiešame so zeleninou. Na záver pridáme nakrájanú pažitku.
Šalát ozdobíme plátky vajec a rajčat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zeleninový salát s tofu
Zeleninový salát s tofu je zdravým a chutným jídlem, které spojuje čerstvou zeleninu s výživným sójovým sýrem. Díky svému lehkému a osvěžujícímu charakteru je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Tofu obohacuje salát o bílkoviny, zatímco sezónní zelenina dodává vitamíny a minerály. Tento salát lze snadno přizpůsobit podle sezóny a osobních preferencí, ať už přidáte avokádo, ořechy nebo různé dresinky. Vynikající volba pro vegany, vegetariány i každého, kdo hledá zdravou alternativu!