Salát z vařených krup

Tento netradiční salát, založený na vařených ječných kroupách, vás určitě ohromí svojí harmonickou chutí. Kroupy spojíme s čerstvou zeleninou a…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g ječných krup
1 salátová okurka
1-2 barevné papriky (nebo může být i sterilovaná)
2 rajčata
1 hlávkový salát
2 vejce
řeřicha podle chuti
sůl
mletý pepř
Zálivka
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 zakysaná smetana
1 stroužek česneku
1 lžička medu
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Kroupy důkladně propláchneme pod vodou, slijeme a přidáme čistou vodu, kde je necháme máčet alespoň 60 minut. Poté je uvaříme s trochou soli, až změknou.
Uvaříme vejce natvrdo, necháme je vychladnout a poté je nakrájíme na čtvrtiny. Dáme je stranou.
Uvařené kroupy slijeme, omyjeme je studenou vodou, aby se nespojily, a poté je necháme vychladnout.
Zeleninu důkladně omyjeme a připravíme. Papriky zbavíme semínek. Do mísy vložíme okurku nakrájenou na malé kostičky, papriky na pruhy, rajčata na měsíčky, natrhaný salát a řeřichu.
Všechny ingredience na zálivku důkladně promícháme metličkou, aby se chutě spojily, poté přimícháme zakysanou smetanu a jemně promícháme. Směs nalijeme do salátu.
Na salát vlijeme zálivku a vše důkladně promícháme, na závěr přidáme nakrájená vejce.
Co jste ještě nevěděli o receptu Salát z vařených krup
Salát z vařených krup je chutné a výživné jídlo, ideální pro milovníky zdravé stravy. Hlavní složkou jsou vařené krupy, které jsou bohaté na vlákninu a bílkoviny. Salát lze obohatit čerstvou zeleninou, jako jsou rajčata, okurky nebo paprika, a dochutit olivovým olejem, citrónovou šťávou a bylinkami. Tento pokrm je skvělou volbou jak jako lehký oběd, tak i jako příloha k masu. Navíc je snadno připravitelný a můžete ho podávat jak teplý, tak studený.