Zelný salát s jablky

Zelný salát s jablky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Čerstvé zelné saláty jsou skvělé. Ingredience jsou cenově dostupné a snadno je seženete po většinu roku. Můžete je přizpůsobit podle chuti a zelí má také zdraví prospěšné vlastnosti.

Ingredience aneb co potřebujete

200 g hlávkového zelí
50 g jablek
10 g oleje
trochu cukru
ocet (nebo citronová šťáva)
2 rajčata
sůl
kmín

Postup vaření podle receptu

Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme, přidáme kmín a necháme chvíli odstát.

Následně do směsi vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, cukr, ocet nebo citronovou šťávu, olej a nakrájená rajčata.

Důkladně vše smícháme a znovu necháme odpočinout. Můžeme podávat jako salát k jídlu, nebo jako lehkou svačinu s kouskem chleba.

Co jste ještě nevěděli o receptu Zelný salát s jablky

Zelný salát s jablky je osvěžující a chutný pokrm, který kombinuje křehkou texturu bílé zelí s nasládlou chutí jablek. Tento salát je nejen zdravý, ale také jednoduchý na přípravu. Přidáním mrkve, cibule a jogurtového dresinku získá vynikající chuťovou rovnováhu. Je ideálním přílohovým jídlem k pečenému masu nebo jako samostatná svačina. Díky vitamínům a vláknině je zelný salát s jablky skvělou volbou pro zdravý životní styl.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Salát
Štítky: rajčata, oběd, snadné, rychlé, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, zeleninové, do 30 minut, slovenská, saláty, zelí, vegetarianské, jablka, veganské

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Zelný salát s jablky.

Přidat komentář