Zelný salát s jablky

Čerstvé zelné saláty jsou skvělé. Ingredience jsou cenově dostupné a snadno je seženete po většinu roku. Můžete je přizpůsobit podle chuti a zelí má také zdraví prospěšné vlastnosti.
Ingredience aneb co potřebujete
200 g hlávkového zelí
50 g jablek
10 g oleje
trochu cukru
ocet (nebo citronová šťáva)
2 rajčata
sůl
kmín
Postup vaření podle receptu
Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme, přidáme kmín a necháme chvíli odstát.
Následně do směsi vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka, cukr, ocet nebo citronovou šťávu, olej a nakrájená rajčata.
Důkladně vše smícháme a znovu necháme odpočinout. Můžeme podávat jako salát k jídlu, nebo jako lehkou svačinu s kouskem chleba.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zelný salát s jablky
Zelný salát s jablky je osvěžující a chutný pokrm, který kombinuje křehkou texturu bílé zelí s nasládlou chutí jablek. Tento salát je nejen zdravý, ale také jednoduchý na přípravu. Přidáním mrkve, cibule a jogurtového dresinku získá vynikající chuťovou rovnováhu. Je ideálním přílohovým jídlem k pečenému masu nebo jako samostatná svačina. Díky vitamínům a vláknině je zelný salát s jablky skvělou volbou pro zdravý životní styl.