Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem
Uvařená a vychladlá vejce nakrájíme na kostičky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Salát důkladně omyjeme a necháme okapat, poté oddělíme listy…
Ingredience aneb co potřebujete
150 g krůtího masa (nebo kuřecí)
2 lžíce oleje
1 hlávka listového salátu
2 vejce vařená natvrdo
sůl
mletý pepř
koření na saláty
1/2 salátove okurky
1 plátek tvrdého sýra (jakýkoliv)
1/2 červené cibule
česneková omáčka (nebo česnekový dip)
citronová šťáva (na pokapání)
Postup vaření podle receptu
Uvařená a vychlazená vejce nakrájíme na kousky, salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salát důkladně omyjeme a necháme okapat, poté listy rozložíme na talíř. Přidáme nakrájenou okurku, vejce, mírně osolíme a posypeme salátovým kořením.
Sýr nakrájíme na malé čtverečky a přidáme je do salátu. Salát na talíři nemícháme, pouze všechny ingredience pokládáme vedle sebe.
Maso z krůty nebo kuřete nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje, vložíme maso a restujeme, dokud není zlatavé.
Na vrch salátu na talíři umístíme kousky masa. Na závěr je pokapeme citronovou šťávou a zalijeme česnekovou omáčkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem
Letní salát s vejcem a křupavým krůtím masem je osvěžující pokrm, ideální pro teplé dny. Kombinace čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, okurky a listový salát, dodává salátu lehkost a chuť. Vejce vařené na tvrdo přináší krémovou texturu, zatímco křupavé krůtí maso přidává výživné proteiny a zajímavou křupavost. Tento salát je nejen chutný, ale také zdravý, a je skvělou volbou na oběd nebo večeři. Navíc je snadno přizpůsobitelný podle sezónních surovin.

Tomáš Rohlena