Francouzský dresink

Klasický dresink pro zeleninové saláty.
Ingredience aneb co potřebujete
250 ml olivový olej
citronová šťáva
1/4 lžičky vojtěška v prášku
1/4 lžičky mořské řasy
med
mořská sůl
Postup vaření podle receptu
V misce si rozmícháme olivový olej s medem a citronovou šťávou.
K tomu dáme vojtěšku a mořské řasy. Spolu vše vyšleháváme do doby, dokud nám nevznikne táhlá hmota.
Dresink poté dochutíme solí podle chuti a rovnou můžeme přidávat do salátů.
Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský dresink
Francouzský dresink je oblíbená omáčka používaná zejména k ochucení salátů. Jeho základ tvoří ocet, olej, hořčice a med, které tvoří jemnou, sladkokyselou chuťovou harmonii. Často se přidává česnek nebo jemně nakrájená šalotka pro zvýraznění chuti. Tento dresink je díky svým ingrediencím lehký a zároveň velmi chutný, což ho činí ideálním doplňkem pro čerstvou zeleninu. Francouzský dresink se snadno připravuje doma, umožňuje přizpůsobení chuti podle osobních preferencí a je skvělou volbou pro ty, kteří ocení jemné a sofistikované chutě.