Francouzský dresink

Francouzský dresink
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Klasický dresink pro zeleninové saláty.

Ingredience aneb co potřebujete

250 ml olivový olej
citronová šťáva
1/4 lžičky vojtěška v prášku
1/4 lžičky mořské řasy
med
mořská sůl

Postup vaření podle receptu

V misce si rozmícháme olivový olej s medem a citronovou šťávou.

K tomu dáme vojtěšku a mořské řasy. Spolu vše vyšleháváme do doby, dokud nám nevznikne táhlá hmota.

Dresink poté dochutíme solí podle chuti a rovnou můžeme přidávat do salátů.

Co jste ještě nevěděli o receptu Francouzský dresink

Francouzský dresink je oblíbená omáčka používaná zejména k ochucení salátů. Jeho základ tvoří ocet, olej, hořčice a med, které tvoří jemnou, sladkokyselou chuťovou harmonii. Často se přidává česnek nebo jemně nakrájená šalotka pro zvýraznění chuti. Tento dresink je díky svým ingrediencím lehký a zároveň velmi chutný, což ho činí ideálním doplňkem pro čerstvou zeleninu. Francouzský dresink se snadno připravuje doma, umožňuje přizpůsobení chuti podle osobních preferencí a je skvělou volbou pro ty, kteří ocení jemné a sofistikované chutě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vegetariánské, Francouzské, Zálivka, Salát
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Francouzský dresink.

Přidat komentář