Zelný salát s nakládanýma cibulkama

Saláty z zelí si získaly popularitu díky snadné a rychlé přípravě a vysokému obsahu vitamínů. Dnes si připravíme salát z špičatého zelí, které je jemnější...
Ingredience aneb co potřebujete
1/4 špičaté zelí
1/2 skleničky nakládaných cibulek
1 lžíce majolky
1 lžička citronové šťávy
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Zelí nakrájíme na malé kousky, například na nudličky nebo kostky, a vložíme do mísy. Mělo by být čerstvé a křehké.
Z sklenice vyjmeme přibližně polovinu cibulek bez nálevu a přimícháme je k nakrájenému zelí společně s majonézou. Dobře promícháme.
Přimícháme malé množství cibulkové šťávy a znovu dobře promícháme.
Ochutíme citronovou šťávou, přidáme sůl a mletý pepř a necháme vychladnout.
Co jste ještě nevěděli o receptu Zelný salát s nakládanýma cibulkama
Zelný salát s nakládanýma cibulkama je osvěžující a chutný pokrm, který se často podává jako příloha k různým jídlům. Křupavé bílé zelí se kombinuje s výraznými a tangy nakládanými cibulkami, které mu dodávají jedinečnou chuť. Tento salát je nejen lahodný, ale také zdravý, bohatý na vitamíny a minerály. Ideální volba pro letní grilování nebo jako součást obědového menu. S trochou olivového oleje a octa se stává dokonalým doplňkem každého jídla.