Teplý čočkový salát

Čočku uvaříme podle pokynů. Mezitím do mísy dáme nakrájená cherry rajčátka, citronovou šťávu, olivový olej a hrubozrnnou hořčici a vše dobře promícháme.
Ingredience aneb co potřebujete
250 g drobnozrnné zelené čočky
cherry rajčátka
balkánský sýr
citronová šťáva
1 lžíce olivového oleje
1 lžička hrubozrnné hořčice
čerstvý koriandr
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
Čočku uvaříme podle instrukcí.
V míse smícháme nakrájená cherry rajčátka s citronovou šťávou, olivovým olejem a hrubou hořčicí.
Přidáme vařenou čočku a dochutíme solí a pepřem.
Před servírováním salát ozdobíme balkánským sýrem a čerstvým koriandrem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Teplý čočkový salát
Teplý čočkový salát je lahodné a výživné jídlo, které skvěle poslouží jako hlavní chod nebo příloha. Hlavní složkou je čočka, která je bohatá na bílkoviny a vlákninu. Salát se často doplňuje o čerstvou zeleninu, jako jsou rajčata, paprika nebo cibule, a dochucuje se bylinkami, olejem a octem. Teplý čočkový salát je nejen chutný, ale také zdravý a sytý, ideální pro vegetariány a milovníky zdravého životního stylu. Připravit ho jde rychle a snadno, což z něj činí oblíbenou volbu pro každodenní vaření.