Lehký rajčatový salát

Rajčata jsou velmi zdravá. Můžeme je konzumovat za studena nebo tepelně upravená.
Ingredience aneb co potřebujete
zálivka 2 lžíce olej - olivový
1 kávová lžička plnotučná hořčice
1 kávová lžička cukr
špetka pepř
špetka sůl
2 lžíce vinný ocet
2 ks kuchyňská cibule
2 ks velká, pěkná rajčata
Postup vaření podle receptu
Zkusme si udělat lehký rajčatový salát, je velmi chutný.
Na trhu nebo v obchodě vybereme pěkná rajčata, která doma důkladně omyjeme a pokrájíme na drobno.
Vezmeme si sekáček a cibuli trochu rozsekáme nebo ručně pokrájíme. Obě ingredience zamícháme.
V misce si připravíme zálivku. Nakonec osolíme, opepříme popř. dochutíme cukrem.
Zálivkou polijeme rajčata s cibulí a podáváme jako lehkou večeři s pečivem, nebo jako salát k hlavnímu jídlu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lehký rajčatový salát
Lehký rajčatový salát je osvěžující a zdravá volba pro milovníky jednoduchých chutí. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvá a šťavnatá rajčata, která se nakrájejí na plátky či kousky. Nejčastěji se přidává jemně nasekaná červená cibule pro lehký pikantní nádech. Salát dochucuje jemně nasekaná bazalka, která dodává aromatickou vůni. Důležitou složkou je také olivový olej, který smícháním s ostatními ingrediencemi vytváří bohatou chuť. Nakonec je salát lehce osolen a opepřen podle chuti. Je ideální jako příloha nebo lehký předkrm.