Španělská topinka se ztraceným vejcem

Ingredience aneb co potřebujete
1-4 ks bílý toastový chléb
1-4 ks rajče
1-4 ks vejce
podle chuti mletý černý pepř
čerstvý koriandr
sůl
podle potřeby extra panenský olivový olej
1 lžičku ocet
Postup vaření podle receptu
Jako první si připravíme topinku z bílého toustového chleba, na kterou rozmažeme rozkrojené rajče a mírně pokapeme nějakým lepším olivovým olejem. Vezmeme další rajče, nakrájíme ho na plátky, rozložíme na topinku a lehce osolíme.
Poté připravíme ztracené vejce a to tak, že vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Velmi opatrně do vroucí tekutiny vpouštíme rozkleplá vejce jedno vedle druhého.
Vaříme přibližně 4 minutky, vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme, přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Takto připravené ztracené vejce pokládáme na topinku s rajčetem, opět jemně zakápneme olivovým olejem a lehce osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem. Vejce posypeme nasekanými lístky koriandru. Nakonec do vejce píchneme, aby trochu vyteklo.
Takto připravenou španělskou topinku topinku můžeme podávat buď jako předkrm či jako snídani.
Co jste ještě nevěděli o receptu Španělská topinka se ztraceným vejcem
Španělská topinka se ztraceným vejcem je lahodná pochoutka, která spojuje křupavou chuť pečiva s jemností vejce. Tento pokrm, známý také jako "tosta", obvykle zahrnuje plátky chleba, opékané s olivovým olejem a potažené rajčatovou směsí nebo pečenou zeleninou. Ztracené vejce, které se vaří přímo ve vodě, dodává jídlu krémovitou texturu a bohatou chuť. Ideálně se servíruje jako snídaně nebo lehký oběd, představuje výbornou kombinaci zdravých ingrediencí, která potěší každého milovníka středomořské kuchyně.