Lahodný domácí tavený sýr

Máte někdy chuť na čerstvý chléb se sýrem nebo těstoviny se sýrem?
Ingredience aneb co potřebujete
1 balení měkký tvaroh
1 kávová lžička máslo
1 kávová lžička jedlá soda
bylinky
Postup vaření podle receptu
Poradíme vám jak si udělat sýr doma.
Z lednice si vezmete měkký tvaroh a šup s ním do mísy, spolu se lžičkou jedlé sody. Důkladně promícháte.
A teď přijdou na řadu bylinky. Krásně voní a ochutí sýr. Vyberete si podle svého uvážení. (např. pažitku nebo petrželku, bazalku aj.) Nebo přidáte kvalitní šunku, česnek. Opravdu záleží jen na vás.
Všechny potřebné suroviny smícháte a necháte odležet zhruba 10 minut. Chutě se krásně spojí.
Kousek másla ukrojíte a v hrnci si rozpustíte.
Tvarohovou směs dáte do hrnce a třete s rozpuštěným máslem. Nakonec můžete přisolit.
A je hotovo. Vychlazený můžete servírovat namazaný na chléb nebo dáte na těstoviny. Uchováte zabalený např. v alobalu.
Dobrou chuť.
Co jste ještě nevěděli o receptu Lahodný domácí tavený sýr
Lahodný domácí tavený sýr je skvělou volbou pro všechny milovníky sýrů, kteří ocení jemnou chuť a krémovou konzistenci. Připravit ho lze snadno doma s minimem ingrediencí. Základem jsou kvalitní sýry, máslo a trocha mléka, které se spojují do hladké směsi. Tento sýr je ideální k namazání na čerstvé pečivo či toast, stejně tak se hodí jako přísada do různých omáček či zapékaných pokrmů. Domácí varianta navíc nabízí možnost experimentovat s chutěmi a přidávat bylinky nebo koření dle vlastní fantazie.