Domácí paštika

Co si uvařit domácí paštiku? Je to báječná pochoutka.
Ingredience aneb co potřebujete
muškátový oříšek - strouhaný
4 polévkové lžíce mouka - hladká
sůl
černý pepř - mletý
nové koření
skořice - mletá
1/2 kg kuchyňská cibule
1 hrnek polotučné mléko
olej - např. řepkový
citrónová kůra
1 kg játra - vepřová
2 kg maso - vepřové
cukr - např. moučkový
3 ks vajíčka
Postup vaření podle receptu
Zakoupené vepřové maso vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Český česnek a cibuli zbavíme slupek. Česnek prolisujeme a dáme do mísy.
Pomocí ručního mixéru si rozsekáme kuchyňskou cibuli. Pánev zakápneme olejem a cibuli osmahneme. Přidáme k česneku.
Vyndáme si mlýnek na maso. Vložíme do něj uvařené vepřové maso a játra (syrová). Umeleme a dáme do mísy.
Dáme maličko muškátového oříšku.
Přidáme ostatní koření. Lehce přisolíme. Přilijeme mléko a vyklepneme vajíčka. Zahustíme hladkou moukou.
Osladíme. Pro vůni, trochu citrónové kůry a skořice. To bude pochoutka.
Suroviny důkladně zamícháme. Nandáme do připravených skleniček. Zavíčkujeme a dáme vařit na šedesát minut.
Opatrně vyndáme. Víčka můžeme ozdobit pěknou látkou a převázat provázkem. K tomu papírovou cedulku a máme hned malý dárek přátelům.
Nechte si chutnat!
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí paštika
Domácí paštika je lahodný pokrm, který oplývá bohatou chutí a krémovou konzistencí. Obvykle se připravuje z jater, buď vepřových, nebo drůbežích, které se kombinují s máslem, kořením a bylinkami. Tento mix se povaří, rozmixuje a nechá ztuhnout ve formě. Domácí paštika se často podává jako předkrm, namazaná na čerstvý chléb nebo bagetu. Je ideální pro slavnostní příležitosti i běžné pohoštění. Připravit si ji doma je jednoduché a výsledek vždy stojí za to.