Obalované cibulové kroužky

Klasická hospodská chuťovka.
Ingredience aneb co potřebujete
2 ks velká bílá cibule
podle chuti sůl
podle potřeby hrubá mouka
olej
kečup
tatarská omáčka
zakysaná smetana
celer
mrkev
těstíčko 4 lžíce hrubá mouka
2 ks vejce
1 lžička jedlá soda
1 lžíce voda
2 lžíce solamyl
Postup vaření podle receptu
Oloupanou cibuli si nakrájíme na kolečka. Ty rozebereme na kroužky. Osolíme si je podle chuti a poprášíme moukou.
Mezitím si rozšleháme vejce s moukou, jedlou sodou, solamylem a solí. V tomto těstíčku pak kroužky namáčíme a vkládáme do většího množství rozpáleného oleje, kde smažíme do růžova. po vyndání je pokládáme na okapání na utěrku nebo ubrousek.
Kroužky podáváme s očištěnými a nakrájenými celerem a mrkví. Jako dip můžeme použít kečup, tatarskou omáčku či zakysanou smetanu smíchanou se solí a pepřem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Obalované cibulové kroužky
Obalované cibulové kroužky jsou oblíbenou pochoutkou, která potěší nejen milovníky cibule. Tento pokrm se skládá z kroužků cibule obalených v těstíčku a následně smažených do zlatohněda. Ideální jako předkrm nebo k zakousnutí k hlavnímu chodu, obalované cibulové kroužky se často podávají s různými omáčkami, jako je kečup nebo tatarská omáčka. Díky křupavé kůrce a měkkému vnitřku jsou velmi lahodné a mohou být skvělou volbou na party či rodinné oslavy.