Marinovaná mozzarella

Mozzarellu nakrájíme na přibližně stejné kousky a rajčata na menší. Smícháme část oleje s kořením, solí a pepřem.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g mozzarelly (měla jsem dva druhy, ale není to nutné)
7 - 8 kousků naložených sušených rajčat
5 menších stroužků česneku v celku
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušené bazalky
pár lístků čerstvé bazalky
1/4 lžičky mletého pepře
sůl
olivový olej dle potřeby + olej z rajčat
Postup vaření podle receptu
Mozzarellu nakrájíme na téměř stejné kousky a rajčata také na menší kousky. Smícháme část oleje se směsí koření, solí a pepřem a přidáme olej z rajčat. Dochutíme podle vlastního uvážení.
Do marinády přidáme rajčata, sýr a česnek. Vše důkladně promícháme a přemístíme do uzavíratelné sklenice. Pokud je to nutné, přidáme olej, aby sýr byl zcela ponořený.
Naložíme na 24 hodin. Skvělý pokrm k vínu nebo jednoduše s chlebem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marinovaná mozzarella
Marinovaná mozzarella je lahodný pokrm, který spojuje krémovou texturu sýra s aromatickými bylinkami a kořením. Tato delikatesa se často podává jako předkrm nebo součást salátů. Sýr je obvykle marinován v olivovém oleji, česneku, bazalce a sušených rajčatech, což mu dodává bohatou chuť. Marinovaná mozzarella je oblíbená nejen v italské kuchyni, ale i po celém světě pro svou jednoduchost a rozmanité možnosti podávání. Skvěle se kombinuje s čerstvým chlebem a vínem, což z ní činí ideální volbu pro gastronomické zážitky.